-
Stuvet spidskål – Opskrift på en klassiker
Det er som om at “stuvet” er gået lidt af mode? Det hører ligesom til den gamle generation. Jeg er selvfølgelig stor fan af, at måden vi laver mad på udvikler sig, og nogle råvarer og tilberedningsmetoder bliver gammeldags. Men derfor er det ikke desto mindre sjovt sommetider, at hive en klassiker frem. Stuvet spidskål…
-
Kartoffelsalat – Min opskrift
Kartoffelsalat kan spises året rundt, men er især velegnet om sommeren når der er nye danske kartofler. Kartoffelsalat stammer oprindelig fra tyskland, og findes i mange variationer Servering og tips Friske krydderurter som purløg, dild, persille eller karse passer godt til kartoffelsalat, og kan med fordel vendes i salaten og/eller bruges som pynt på toppen.…
-
Pandekager – Klassisk franske pandekager
Tænk at noget så simpelt kan smage så godt? Pandekager er en af mine favoritter, og så er det nemt at lave. Vi starter lige med opskriften, da der er stor sandsynlighed for det er den du er kommet efter. Men har du tid, så læs videre, og lær meget mere om pandekager. Opskrift på…
-
Kartoffelmos – Den bedste opskrift
Kartofler er en fantastisk råvare, som der næsten er uanede muligheder med. En af mine favoritter er kartoffelmos, som er en simpel og billig måde at servere kartofler på. Kartoffelmos kan krydres og varieres på mange måder, men lad os lige starte med grundopskriften. Bonustip: Du kan med fordel som det sidste røre lidt friske…
-
Hvide asparges
Sæson Hvide asparges har en kort sæson på kun omkring 2 måneder, som er omkring sidst i april til juni. Så når de er i sæson, så er det med at få dem spist. De smager nemlig helt fantastisk, og selvom de kræver lidt mere end grønne asparges, så er de nu meget nemme at…
-
De perfekte røræg
Kunsten af lave røræg er ligesom at spille skak. Det er let at lære, men svært at mestre. Vil du have en ekstra silkeblød og flot røræg, så si æggemassen først. Server evt. med hakket purløg og lidt friskkværnet peber på toppen. Æg er en af de mere fascinerende råvarer at arbejde med. Æg har…
-
Martabak – Indonesisk pandekage
Denne indonesisk pandekage kaldet Martabak Manis var indtil for nylig en ukendt spise for mig. Det er en tyk sød pandekage, som er en populær streetfood ret i Indonesien, hvor den serveres med for eksempel nødder, chokolade og kondenseret mælk. Den kan ikke sammenlignes med en klassisk fransk pandekage. Om Martabak Martabak er en populær…
-
Det Italienske køkken
Det klassiske italienske køkken er kendt for sin enkelhed, fokus på friske, ingredienser og regionale variationer. Her er nogle af de vigtigste kendetegn for det italienske køkken Enkelhed Italiensk madlavning er ofte karakteriseret ved enkelhed, hvor få ingredienser bruges, men af høj kvalitet. Retterne er ikke overdådige eller komplicerede, men fokuserer på at fremhæve de…
-
Baconmarmelade
Baconmarmelade er en kombination af alle de rigtige smage. Her får du sødt, surt, salt og fedt i en stor smagsbombe. Netop denne kombination gør at du rammer de 4 grundsmage, som jeg beskriver i min artikel om: Gastrik – Kokkens hemmelighed jeg smagte selv baconmarmelade første gang for nylig hos nogle venner, og var…
-
Opskrift på Mette Blomsterbergs vaniljekranse
Billede: Madagaskar.dk Vaniljekranse er en juleklassiker, som smager himmelsk, og er forholdsvis nem at lave. En af de mest populære opskrifter på vaniljekranse, er Mette Blomsterbergs udgave, som er lavet med en lille smule mandelmel. Mandelmel går rigtig godt sammen med vaniljen og giver dejen lige det ekstra pift. Din familie og venner vil elske…