Artikler om Mad, Restauranter, Opskrifter og Køkkengrej

  • Hvide asparges

    Hvide asparges

    Sæson Hvide asparges har en kort sæson på kun omkring 2 måneder, som er omkring sidst i april til juni. Så når de er i sæson, så er det med at få dem spist. De smager nemlig helt fantastisk, og selvom de kræver lidt mere end grønne asparges, så er de nu meget nemme at…

  • Gateau Marcel – Den berømte chokoladekage

    Gateau Marcel – Den berømte chokoladekage

    En ægte chokoladekage som får tænderne til at løbe i vand. Gateau Marcel er en ægte klassiker og en sikker vinder på desserttallerkenen. Da jeg som ung kok skulle stå for desserten, og ikke lige kunne finde på noget, så kunne man altid lave en Gateau Marcel. Det specielle ved denne kage, udover at den…

  • Amerikanske pandekager

    Amerikanske pandekager

    Har du fulgt med her på siden, så vil du vide at jeg er stor fan af pandekager. Min favorit er de klassiske tynde franske pandekager, men man skal jo spise varieret, så en gang i mellem står den på amerikanske pandekager 🙂 Amerikanske pandekager er kendetegnet ved at være luftige og mindre (ca. 8-10…

  • Den perfekte sauce

    Den perfekte sauce

    Sovsekursus – Lær at lave sauce Vil du lære at lave sauce og imponere dine gæster? Så læs med her. Du sagtens lære at lave sauce. Det kræver bare at man tør springe ud i det og forsøger sig i praksis. Men først skal vi lige have lidt teori på plads. I denne artikel gennemgår…

  • Pocheret æg i airfryer

    Pocheret æg i airfryer

    Hvad er pocheret æg? Pochering er en tilberedningsteknik hvor man koger æg uden skal. Det kræver en del teknik og øvelse at lave på traditionel vis i en gryde. Men har du en airfryer, så kan du ganske nemt imponere dine gæster med pocheret æg. Video Vis dette opslag på Instagram Et opslag delt af…

  • Beregn kød pr. person

    Beregn kød pr. person

    Når man skal have gæster, så kan det være svært at beregne hvor meget kød, kartofler og grøntsager man skal beregne. Mad beregner Ovenstående beregner er en simpel og smart måde til at få et overblik over hvor meget du skal beregne pr. person. Mad pr. person Når man beregner hvor meget mad man skal…

  • Korrekt stegetemperatur hver gang

    Korrekt stegetemperatur hver gang

    Når du steger kød, uanset om det er svinekød, oksekød, kylling eller anden fjerkræ, så er temperaturen vigtig, for at få det bedste resultat. Temperatur oversigt (kernetemperatur) Hviletiden er lige så vigtig som tilberedningstiden Når du steger dit kød, og det gælder alle typer, så husk at påregne hviletid i din tidsplan. Rigtig mange glemmer…

  • Kalorier vs Kilojoule

    Kalorier vs Kilojoule

    Kalorier (kcal) og kilojoule (kJ) er begge enheder, der bruges til at måle energi, herunder energi i fødevarer. Forskellen mellem dem ligger i deres definition og det system, de tilhører. Kalorier (kcal) Kalorien er en enhed i det metriske system, men den er ikke en del af det internationale system af enheder (SI). En kalorie…

  • Mise en place – Kokkens arbejdsstation

    Mise en place – Kokkens arbejdsstation

    “Mise en place” er fransk og betyder at gøre sin stilling klar – “At sætte på plads”. Det handler om at klargøre sin arbejdsstation, så man har alle de råvarer, saucer, dressinger, udskæringer osv. klar man skal bruge. Som kok i en restaurant, hvor man får bestillinger ind, som skal være klar på maks 20…

  • Blåbær – de sunde bær

    Blåbær – de sunde bær

    Fakta om blåbær Blåbær tilhører slægten Vaccinium, som også omfatter tranebær og lingonbær. De mest almindelige arter er amerikanske blåbær (Vaccinium corymbosum) og europæiske vilde blåbær (Vaccinium myrtillus). Blåbær er oftest søde i smagen, men kan også være sure. Overfladen har et nærmest sølvagtigt skær, fordi bærret er dækket af et vokslag, som er en…

  • Vintersuppe med selleri og persille

    Vintersuppe med selleri og persille

    Her i den kolde tid er en god varm vintersuppe en nem og billig aftensmad. Forleden ved denne suppe, er at den kan laves på mange forskellige grøntsager og rodfrugter. Den laves ved at brune dine rodfrugter i lidt olie i en gryde. Tilsætte bouillon og koge det hele mørt og smage til med krydderurter.…