Svensk pølseret

Svensk pølseret er en klassiker, som er særdeles børnevenlig, nem og billig at lave. Læs videre og få opskriften på den bedste svenske pølseret.

Svensk pølseret

Svensk pølseret er på trods af navnet en dansk gryderet, bestående af pølser og kartofler i en paprika/tomat sauce.

Retten er faktisk en dansk opfindelse og er ikke kendt i Sverige. Den er kendt for at være enkel, velsmagende og økonomisk.

Hovedingredienserne i svensk pølseret er pølser (ofte wienerpølser eller lignende), kartofler, løg, tomatpuré, paprika og fløde eller mælk.

Svensk pølseret er populær som en hverdagsret, fordi den er hurtig at lave, ingredienserne er billige, og de fleste børn kan lide den.

Den er også en god måde at anvende rester, især kogte kartofler. Retten er et godt eksempel på traditionel, hjemmelavet dansk børnevenlig ret.

Opskrift på Svensk pølseret

Svensk pølseret

Du kan med fordel friske opskriften op ved at smage retten til med timian og chili. Det synes jeg passer rigtig godt til sådan en pølseret.
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 8 stk. pølser
  • 600 gram kogte kartofler
  • 1 stk. løg
  • 3 spsk tomatpure
  • 50 gram smør
  • 1/2 dl. ketchup
  • 2 dl. mælk eller fløde (eller halv af hver)
  • Paprika
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hak løg fint, og steg dem let i smør/olie på en pande. Når løgene er ved at være møre tilsættes pølserne, som er skåret i passende stykker, og steger med et par minutter, til de begynder at få lidt farve.
  • Tilsæt nu kartofler skåret i tern (ca. samme størrelse som pølserne) og lad dem stege med et par minutter. Nu tilsættes paprika som lige steges med et minuts tid.
  • Tilsæt tomatpure og lad det stege med et par minutter. Tilsæt nu ketchup, salt og peber, samt mælk og fløde, og lad det koge sammen 4-5 minutter ved svag varme.
  • Bliver retten for tyk, kan du tilføje lidt mere mælk/fløde, eller lidt hønsebouillon (Vand og bouillonterning)
  • Server den gerne med f.eks. hakket purløg eller persille på toppen.

Svensk pølseret med pasta

Dem der har haft små børn kender sikkert godt denne variant med pasta? Har man ikke lige kogte kartofler fra dagen før, og mangler en nem og let aftensmad, så kan en svensk pølseret godt laves med pasta i stedet for kartofler.

Fremgangsmåden er den samme, og du kan sagtens skifte lidt af mælken eller fløden ud med pastavand.

Hvor stammer Svensk pølseret fra?

Som tidligere skrevet, så er det en dansk ret opfundet i Sverige. Spørger du en svensker vil de sikkert ikke have hørt om den, da det er en dansk klassiker.

Efter sigende så var en flok danske spejdere på tur i Sverige der opfandt “Svensk pølseret”. De havde rester af kogte kartofler og pølser, som så blev til en pølseret lavet over bål i en skov i Sverige.

Derfor valgte de at kalde den Svensk pølseret i mangel af et bedre navn. Så dette er et godt eksempel på en ret der opstår mere eller mindre ved et tilfælde, men bliver kendt af alt og alle, og elsket af mange.

Lars Bachmann Avatar

Score: 5 / 5. Antal stemmer: 4

Vær den første til at give en vurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *