Vintersuppe med selleri og persille

Vintersuppe er en god måde at få brugt sine grøntsagsrester på. Det er en sund og mættende suppe som også sagtens kan fryses eller holde nogle dage i køleskabet.

Vintersuppe med selleri og persille

Her i den kolde tid er en god varm vintersuppe en nem og billig aftensmad. Forleden ved denne suppe, er at den kan laves på mange forskellige grøntsager og rodfrugter.

Den laves ved at brune dine rodfrugter i lidt olie i en gryde. Tilsætte bouillon og koge det hele mørt og smage til med krydderurter.

Vintersuppe med selleri og persille

Vintersuppe med rodfrugter og persille

Du kan også sagtens bruge porrer, bladselleri og kartofler. Hvis man er til det, så prøv også at tilsætte en dåse flåede tomater.
Ret Suppe

Ingredienser
  

  • Olivenolie
  • Blandede rodfrugter (Knoldselleri, pastinak, gulerod, løg, persillerod)
  • Grøntsagsbouillon
  • Lauerbær
  • Timian
  • Persille
  • Evt. hvidløg

Sådan gør du
 

  • Tilsæt olivenolie (du kan bruge andre olie typer) i en stor gryde.
  • Vask, rens og skær dine rodfrugter i mindre stykker (ca. 2×2 cm). Det vigtigste er at de er ca. lige store alle sammen.
  • Tilsæt rodfrugterne i gryden, og lad dem brune af ved svag varme i ca 10-15 min. De må gerne få lidt farve, men skal ikke være brændte.
  • Tilsæt laurbær og timian, samt grøntsagsbouillonen så alle grøntsagerne er dækket til, og lad suppen simrer i 20-30 minutter til alle grøntsagerne er helt møre.
  • 2 minutter før suppen er færdig tilsætter du masser af hakket persille, så den lige får lov at koge med et par minutter. Det giver en god smag og flot grøn farve til suppen.
  • Fjern laurbærblade og smag saucen til med salt og peber, og blend den med en stavblender eller i blender.
  • Server den dejlig varm med lidt olivenolie på toppen og et stykke brød til.
  • Du kan evt. drysse lidt sprødstegte bacontern på toppen sammen med lidt friskhakket persille.

Noter

Bliver suppen for tyk kan du nemt tilsætte ekstra bouillon.

Vil du vide mere om rodfrugter, så har Arla.dk lavet en rodfrugtguide.

Cremet vintersuppe

Ønsker du en mere cremet vintersuppe, så kan du tilføje piskefløde og lade den koge med de sidste 5-10 minutter. Det giver også ofte en pænere farve til suppen.

Har du virkelig brug for at få varmen, så kan du med fordel smide en chili i suppen.

En anden god suppe klassiker, er Ungarsk gullashsuppe, som du kan blandt andet kan finde en opskrift på hos Gastromad.dk

Lars Bachmann Avatar

Score: 4.8 / 5. Antal stemmer: 6

Vær den første til at give en vurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *