-
Den perfekte sauce
Sovsekursus – Lær at lave sauce Vil du lære at lave sauce og imponere dine gæster? Så læs med her. Du sagtens lære at lave sauce. Det kræver bare at man tør springe ud i det og forsøger sig i praksis. Men først skal vi lige have lidt teori på plads. I denne artikel gennemgår…
-
Korrekt kernetemperatur hver gang
Når du steger kød, uanset om det er svinekød, oksekød, kylling eller anden fjerkræ, så er temperaturen vigtig, for at få det bedste resultat. Kernetemperatur oversigt Hviletiden er lige så vigtig som tilberedningstiden Når du steger dit kød, og det gælder alle typer, så husk at påregne hviletid i din tidsplan. Rigtig mange glemmer dette,…
-
Kalorier vs Kilojoule
Kalorier (kcal) og kilojoule (kJ) er begge enheder, der bruges til at måle energi, herunder energi i fødevarer. Forskellen mellem dem ligger i deres definition og det system, de tilhører. Kalorier (kcal) Kalorien er en enhed i det metriske system, men den er ikke en del af det internationale system af enheder (SI). En kalorie…
-
Mise en place – Kokkens arbejdsstation
“Mise en place” er fransk og betyder at gøre sin stilling klar – “At sætte på plads”. Det handler om at klargøre sin arbejdsstation, så man har alle de råvarer, saucer, dressinger, udskæringer osv. klar man skal bruge. Som kok i en restaurant, hvor man får bestillinger ind, som skal være klar på maks 20…
-
Det Italienske køkken
Det klassiske italienske køkken er kendt for sin enkelhed, fokus på friske, ingredienser og regionale variationer. Her er nogle af de vigtigste kendetegn for det italienske køkken Enkelhed Italiensk madlavning er ofte karakteriseret ved enkelhed, hvor få ingredienser bruges, men af høj kvalitet. Retterne er ikke overdådige eller komplicerede, men fokuserer på at fremhæve de…
-
Det Franske køkken
Det klassiske franske køkken, er ofte betragtet som en af hjørnestenene i den vestlige kulinariske køkken, og er kendt for sin raffinement, tekniske dygtighed og dybe respekt for kvaliteten af råvarerne. Det franske køkken er kendt for sin præcise tilgang til madlavning, hvor teknikker som braisering, pochering og sautering er afgørende. Disse teknikker kræver tid,…
-
10 legendariske restauranter
I forbindelse med et besøg på Henne Kirkeby Kro, fik jeg ideen til at lave en artikel om de mest kendte og legendariske steder. Men hurtig blev listen uendelig lang, så ret hurtig besluttede jeg mig for at begrænse mig til 10. At lave en liste med mine bud på de 10 mest legendariske restauranter…