Ingredienser

Information om ingredienser og råvarer. God mad starter med viden om råvarer, og her finder du en oversigt over mine artikler om ingredienser og råvarer.

  • Råvarer i sæson – Se oversigten her

    Råvarer i sæson – Se oversigten her

    At spise efter sæsonen handler om at nyde friske og lokale råvarer, når de er på deres højeste kvalitet. Når frugt og grønt dyrkes og høstes i deres naturlige sæson, er de ofte mere smagfulde, næringsrige og bæredygtige. At vælge sæsonbetonede fødevarer kan også være bedre for miljøet, da det reducerer behovet for opbevaring og…

  • Beregn kød/kartofler pr. person

    Beregn kød/kartofler pr. person

    Når man skal have gæster, så kan det være svært at beregne hvor meget kød, kartofler og grøntsager man skal beregne pr. person. Men jeg har gjort det nemt for dig. Du skal blot taste hvor mange personer/gæster du får og hvad du vil servere. Mad mængde beregner Vægten på kød er rå vægt (Altså…

  • Blåbær – De sunde bær

    Blåbær – De sunde bær

    Fakta om blåbær Blåbær tilhører slægten Vaccinium, som også omfatter tranebær og lingonbær. De mest almindelige arter er amerikanske blåbær (Vaccinium corymbosum) og europæiske vilde blåbær (Vaccinium myrtillus). Blåbær er oftest søde i smagen, men kan også være sure. Overfladen har et nærmest sølvagtigt skær, fordi bærret er dækket af et vokslag, som er en…

  • Hvide asparges

    Hvide asparges

    Sæson Hvide asparges har en kort sæson på kun omkring 2 måneder, som er omkring sidst i april til juni. Så når de er i sæson, så er det med at få dem spist. De smager nemlig helt fantastisk, og selvom de kræver lidt mere end grønne asparges, så er de nu meget nemme at…

  • Spidskål – Info & opskifter

    Spidskål – Info & opskifter

    Spidskål er en variant af hvidkål, og kendt for sin spidse form og mildere, sødere smag sammenlignet med andre kåltyper. De har en sprød tekstur og en lys grøn farve. Det siges faktisk at kål er den eneste fødevare, hvor man forbrænder flere kalorier, end man indtager når man spiser det. Om det er 100%…

  • Krydderurter – Lær om de forskellige krydderurter

    Krydderurter – Lær om de forskellige krydderurter

    Friske krydderurter dufter og smager godt, og er du en madnørd, så skal du have adgang til friske krydderurter. Klik på navnene herunder og bliv klogere på de forskellige krydderurter, og læs mere om hvad du kan bruge dem til. Vælg krydderurt: Basilikum (Ocimum basilicum) Basilikum (Ocimum basilicum), også kendt som kongens urt, er en…

  • Karse – Den oversete krydderurt

    Karse – Den oversete krydderurt

    Karse er nok den nemmeste krydderurt at dyrke, og kan bruges til rigtig mange kolde retter. Karse er faktisk lidt en undervurderet krydderurt, da den smager fantastisk og er et billigt tilbehør til det kolde bord. Tip: Karse skal altid serveres kold for at bevare den gode friske smag. Karse er således ikke egnet til…

  • Trøffel guide – Bliv klogere på trøfler

    Trøffel guide – Bliv klogere på trøfler

    En trøffel er en underjordisk svamp, der tilhører slægten Tuber (Den sorte trøffel hedder Tuber melanosporum på latin). Den er kendt for sin karakteristiske aroma og smag, og mange betragter den som en delikatesse i madlavning. Trøfler er særligt eftertragtede i gourmetkøkkenet, og er ikke ret tilgængelig for de fleste på grund af prisen. Nogle…