Når man skal have gæster, så kan det være svært at beregne hvor meget kød, kartofler og grøntsager man skal beregne.
Mad beregner
Ovenstående beregner er en simpel og smart måde til at få et overblik over hvor meget du skal beregne pr. person.
Mad pr. person
Mad | Vægt |
---|---|
Kød (Bøf) | 200 gram |
Kød (Hel steg) | 200 gram |
Kød (gryderet | 130 gram |
Flæskesteg | 225 gram |
Pølser | 175 gram |
Spareribs | 750 gram |
Fisk uden ben | 160 gram |
Fisk med ben | 225 gram |
Kartofler | 200 gram |
Grøntsager | 150 gram |
Pasta (tørret) | 125 gram |
Frisk pasta | 150 gram |
Ris | 75 gram |
Sovs | 1 dl. |
Kage | 100 gram |
Når man beregner hvor meget mad man skal bruge, er det ud fra en masse tommelfingerregler. Der er nemlig en masse faktorer, som kun du kender og skal have med i din beregning.
Hvor mange retter vil du servere?
Man beregner typisk 7-800 gram mad pr. person i alt. Så serverer du 3 retter, så skal du altså fordele mængden af mad ud på alle 3 retter.
Det kan for eksempel være:
- Forret: 175 gram
- Hovedret: 500 gram
- Dessert: 125 gram
Hvad er det for nogle gæster
Dette er heller ikke helt ligegyldigt. Uden at skal generalisere, så er der bare nogle typer der spiser mere end andre.
Der er unægtelig forskel på om man holder en herrefest for det lokale murerlaug, eller har inviteret datterens veninder over til mad?
Så her må man selv trække lidt fra eller lægge lidt til.
Der skal være nok mad
Mit bedste råd, er at sørge for der er mad nok. Er du i tvivl, så lav lidt ekstra. De fleste ting kan bruges dagen efter, og ofte er der også noget der kan fryses.
Man vil ikke være vært for den fest, hvor folk snakker om at der ikke var mad nok!
Har du nogle spørgsmål eller et godt råd du vil dele med os andre, så skriv en kommentar herunder.
Skriv et svar