Beregn kød/kartofler pr. person

Skal du have gæster, så kan du her nemt og simpelt beregne hvor meget mad du skal bruge pr. person. Bare indtast hvor mange gæster du får, og hvilken ingrediens du vil servere.

Beregn mad pr. person

Når man skal have gæster, så kan det være svært at beregne hvor meget kød, kartofler og grøntsager man skal beregne pr. person.

Men jeg har gjort det nemt for dig.

Du skal blot taste hvor mange personer/gæster du får og hvad du vil servere.

Mad mængde beregner

Vægten på kød er rå vægt (Altså inden det er tilberedt)

Ovenstående beregner er en simpel og smart måde til at få et overblik over hvor meget du skal beregne pr. person, uanset om det er kød eller kartofler.

Mad til juleaften

Skal du stå for middagen juleaften i år, så brug disse tal som et udgangspunkt. Lige præcis juleaften er det ok at have lidt rester til dagen efter.

Mad pr. person

MadVægt
Kød (Bøf)200 gram
Kød (Hel steg)200 gram
Kød (gryderet130 gram
Flæskesteg225 gram
Pølser175 gram
Spareribs750 gram
Fisk uden ben160 gram
Fisk med ben225 gram
Kartofler200 gram
Grøntsager150 gram
Pasta (tørret)125 gram
Frisk pasta150 gram
Ris75 gram
Sovs1 dl.
Kage100 gram

Når man beregner hvor meget mad man skal bruge, er det ud fra en masse tommelfingerregler. Der er nemlig en masse faktorer, som kun du kender og skal have med i din beregning.

Hvor mange kartofler pr. person?

Du skal regne med ca. 200 gram kartofler pr. person. Det er rå vægt før de er skrællet og tilberedt.

Hvor mange retter vil du servere?

Man beregner typisk 7-800 gram mad pr. person i alt. Så serverer du 3 retter, så skal du altså fordele mængden af mad ud på alle 3 retter.

Det kan for eksempel være:

  • Forret: 175 gram
  • Hovedret: 500 gram
  • Dessert: 125 gram

Hvad er det for nogle gæster

Dette er heller ikke helt ligegyldigt. Uden at skal generalisere, så er der bare nogle typer der spiser mere end andre.

Der er unægtelig forskel på om man holder en herrefest for det lokale murerlaug, eller har inviteret datterens veninder over til mad?

Så her må man selv trække lidt fra eller ligge lidt til.

Der skal være nok mad

Mit bedste råd, er at sørge for der er mad nok. Er du i tvivl, så lav lidt ekstra. De fleste ting kan bruges dagen efter, og ofte er der også noget der kan fryses.

Man vil ikke være vært for den fest, hvor folk snakker om at der ikke var mad nok!

Har du nogle spørgsmål eller et godt råd du vil dele med os andre, så skriv en kommentar herunder.

Lars Bachmann Avatar

Score: 4.9 / 5. Antal stemmer: 15

Vær den første til at give en vurdering

4 svar til “Beregn kød/kartofler pr. person”

  1. Dorthe Lauest Avatar
    Dorthe Lauest

    Vi er 18 voksen 5 børn under 9.
    Vi skal ha.
    Laks
    Oksesteg
    Frikadeller
    Pølsehorn
    Flødekartofler
    Tivoli salat
    Små pandekager med Kylling

    Hvor meget oksesteg skal jeg købe og hvor meget laks skal jeg købe

    1. Lars Bachmann Avatar
      Lars Bachmann

      Hej Dorthe
      Hvis vi antager at børnene primært spiser pølsehorn, frikadeller og pandekager, så tager vi udgangspunkt i 18 voksne.

      Hvis både oksesteg og laks serveres som hovedret (buffet), så vil jeg beregne 300 gram pr. person i alt, fordelt på ca. 100 gram fersk laks og 200 gram oksesteg.

      Oksesteg: 3.5 kg
      Laks: 1.8 kg

      Er det f.eks. røget laks som serveres eller anrettes som en kold ret, så vil jeg nøjes med det halve (ca. 900 gram) og så købe 500 gram ekstra oksesteg.

  2. Rikke Bornhøft Avatar
    Rikke Bornhøft

    Vi skal holde studentergilde og bliver ca 60 voksne

    Jeg tænker vi skal have pulled beef og chicken i burger og som tacos –
    hvor meget skal jeg beregne pr person
    Tacos
    Burger boller
    Kålsalat
    Kød
    og tænker du noget andet tilbehør ?

    1. Lars Bachmann Avatar
      Lars Bachmann

      Hej Rikke
      Jeg har simpelthen misset din kommentar. Det beklager jeg. Jeg tænker i har holdt studenterfesten, og jeg håber i havde en god dag, og der er var masser af god mad?

      Jeg svarer dog alligevel på dit spørgsmål 🙂

      Pulled beef/chicken er der altid en del svind, men hvis du regner med 225 gram kød pr. person (rå vægt), så skulle der være rigeligt.
      Jeg synes menuen er fin, og du behøver ikke mere end det. Men hvis du har overskud til det, kan du lave en almindelig grøn salat som supplement og lave nogle skåle med Nachos chips. En salat har den fordel at den fylder godt på tallerkenen, og kan “snyde” gæsterne til at tro de har taget en større portion end de har, og så kan man undgå at folk levner en masse rester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *