-
Risalamande med et twist
Risalamande laves af risengrød, som vendes sammen med pisket fløde, sukker, vanilje og hakkede mandler. Risalamande serveres traditionelt med lun kirsebærsovs, hvilket skaber en dejlig balance mellem det søde og syrlige. Risalamande opskrift – klassisk juledessert TIP: Hæld den varme risengrød i et ildfast fad eller stor skål og drys sukkeret ud over. Sukkeret vil…
-
Beregn kød/kartofler pr. person
Når man skal have gæster, så kan det være svært at beregne hvor meget kød, kartofler og grøntsager man skal beregne pr. person. Men jeg har gjort det nemt for dig. Du skal blot taste hvor mange personer/gæster du får og hvad du vil servere. Mad mængde beregner Vægten på kød er rå vægt (Altså…
-
Opskrift på Mette Blomsterbergs vaniljekranse
Billede: Madagaskar.dk Vaniljekranse er en juleklassiker, som smager himmelsk, og er forholdsvis nem at lave. En af de mest populære opskrifter på vaniljekranse, er Mette Blomsterbergs udgave, som er lavet med en lille smule mandelmel. Mandelmel går rigtig godt sammen med vaniljen og giver dejen lige det ekstra pift. Din familie og venner vil elske…
-
Gastrik – Opskrift på kokkens hemmelige ingrediens
Har du ikke hørt om gastrik før, så er du helt sikkert ikke den eneste. Gastrik er et “tryllemiddel”, som på trods af dens store effekt, kun består af 2 ingredienser. Gastrik stammer oprindeligt fra det franske køkken, hvor det har været brugt helt tilbage til 1800 tallet. Det bruges til at smage saucer og…