Artikler om Mad, Restauranter, Opskrifter og Køkkengrej

  • El Bulli kommer til Danmark

    El Bulli kommer til Danmark

    Da jeg arbejdede som kok sidst i 90’erne og starten af 00’erne, var El Bulli et af de steder man drømte om at få lov at besøge. Hele 5 gange (2002, 2006, 2007, 2008 og 2009) er El Bulli kåret som verdens bedste restaurant. Som I kan se på billedet, så har jeg faktisk været…

  • Oliventapenade – Nemt og lækkert

    Oliventapenade – Nemt og lækkert

    Oliventapenade eller bare tapenade er en simpel men lækkert tilbehør til tapas, på ristet brød eller på en pizza. Den er også særdeles velegnet til et stykke oksekød eller lam. Næste gang du steger en steak, så prøv at give den en god skefuld oliventapenade ovenpå, mens den hviler de sidste minutter. Hov.. der er…

  • Stuvet spidskål – Opskrift på en klassiker

    Stuvet spidskål – Opskrift på en klassiker

    Det er som om at “stuvet” er gået lidt af mode? Det hører ligesom til den gamle generation. Jeg er selvfølgelig stor fan af, at måden vi laver mad på udvikler sig, og nogle råvarer og tilberedningsmetoder bliver gammeldags. Men derfor er det ikke desto mindre sjovt sommetider, at hive en klassiker frem. Stuvet spidskål…

  • Kartoffelsalat – Min opskrift

    Kartoffelsalat – Min opskrift

    Kartoffelsalat kan spises året rundt, men er især velegnet om sommeren når der er nye danske kartofler. Kartoffelsalat stammer oprindelig fra tyskland, og findes i mange variationer Servering og tips Friske krydderurter som purløg, dild, persille eller karse passer godt til kartoffelsalat, og kan med fordel vendes i salaten og/eller bruges som pynt på toppen.…

  • Pandekager – Klassisk franske pandekager

    Pandekager – Klassisk franske pandekager

    Tænk at noget så simpelt kan smage så godt? Pandekager er en af mine favoritter, og så er det nemt at lave. Vi starter lige med opskriften, da der er stor sandsynlighed for det er den du er kommet efter. Men har du tid, så læs videre, og lær meget mere om pandekager. Opskrift på…

  • Kartoffelmos – Den bedste opskrift

    Kartoffelmos – Den bedste opskrift

    Kartofler er en fantastisk råvare, som der næsten er uanede muligheder med. En af mine favoritter er kartoffelmos, som er en simpel og billig måde at servere kartofler på. Kartoffelmos kan krydres og varieres på mange måder, men lad os lige starte med grundopskriften. Bonustip: Du kan med fordel som det sidste røre lidt friske…

  • Hvide asparges

    Hvide asparges

    Sæson Hvide asparges har en kort sæson på kun omkring 2 måneder, som er omkring sidst i april til juni. Så når de er i sæson, så er det med at få dem spist. De smager nemlig helt fantastisk, og selvom de kræver lidt mere end grønne asparges, så er de nu meget nemme at…

  • De perfekte røræg

    De perfekte røræg

    Kunsten af lave røræg er ligesom at spille skak. Det er let at lære, men svært at mestre. Vil du have en ekstra silkeblød og flot røræg, så si æggemassen først. Server evt. med hakket purløg og lidt friskkværnet peber på toppen. Æg er en af de mere fascinerende råvarer at arbejde med. Æg har…

  • Martabak – Indonesisk pandekage

    Martabak – Indonesisk pandekage

    Denne indonesisk pandekage kaldet Martabak Manis var indtil for nylig en ukendt spise for mig. Det er en tyk sød pandekage, som er en populær streetfood ret i Indonesien, hvor den serveres med for eksempel nødder, chokolade og kondenseret mælk. Den kan ikke sammenlignes med en klassisk fransk pandekage. Om Martabak Martabak er en populær…

  • Det Italienske køkken

    Det Italienske køkken

    Det klassiske italienske køkken er kendt for sin enkelhed, fokus på friske, ingredienser og regionale variationer. Her er nogle af de vigtigste kendetegn for det italienske køkken Enkelhed Italiensk madlavning er ofte karakteriseret ved enkelhed, hvor få ingredienser bruges, men af høj kvalitet. Retterne er ikke overdådige eller komplicerede, men fokuserer på at fremhæve de…