Amerikanske pandekager

Få opskriften på lette og luftige amerikanske pandekager. Server dem til morgenmad eller brunch med sirup og drysset med flormelis.

Amerikanske pandekager med sirup og smør

Har du fulgt med her på siden, så vil du vide at jeg er stor fan af pandekager. Min favorit er de klassiske tynde franske pandekager, men man skal jo spise varieret, så en gang i mellem står den på amerikanske pandekager 🙂

Amerikanske pandekager er kendetegnet ved at være luftige og mindre (ca. 8-10 cm i diameter) og 1/2 til 1 cm i tykkelsen og serveres gerne med masser af sirup.

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager er kendetegnet ved at være luftige og mindre (ca. 8-10 cm i diameter) og 1/2 til 1 cm i tykkelsen og serveres gerne med masser af sirup.
Ret Brunch, Morgenmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 gram mel (ca. 2,5 dl.
  • 1,5 dl. mælk
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. smeltet smør

Sådan gør du
 

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål. I en anden skål pisker du mælk og æg sammen til en ensartet masse og tilsæt det smeltede smør.
  • Nu hælder du mælke og æggemassen over i melet og rører det forsigtigt sammen med et piskeris.
  • Hemmeligheden bag luftige og bløde pandekager ligger i ikke at piske for meget i dejen.
  • Lad dejen hvile 20 minutter.
  • Varm en pande på medium varme, og smelt lidt smør. Når smørret er smeltet hælder du dejen på panden i små klatter. Brug gerne en dyp grydeske, eller et lille decilitermål, så du får ensartet pandekager.
  • Alt efter hvor stor din pande er, kan du godt lave en 3-4 pandekager af gangen.
  • Lad dem stege ca. 3 min på den ene side. Vend dem og bag dem ca. 2 min på den anden.
  • Server dem drysset med lidt flormelis og med masser af sirup og evt. lidt frisk frugt.

Noter

OBS: Opskriften er nem at gange op, hvis du vil lave en større portion
Amerikanske pandekager med sirup

Amerikanske pandekager er lækre til en weekendmorgenmad eller brunch. De kan sagtens holde sig nogle dage i køleskab, og varmes på en pande, eller i en ovn eller airfryer.

Har du børn der har madpakker med i skole eller børnehave, så vil de sikkert også blive glade for at få en lille pandekage-snack med.

Varianter af amerikanske pandekager

Der findes mange variationer af amerikanske pandekager, men denne opskrift er den jeg altid bruger, da den er nem og giver nogle dejlige lette og luftige pandekager.

Der findes opskrifter hvor der bruges kærnemælk, og nogle vælger også at skille blommer og hvide, og piske hviderne luftige og vende dem forsigtig i dejen.

Traditionelt serveres amerikanske pandekager med sirup, smør og blåbær. Men skiver af banan, stykker af chokolade, ristede nødder er også lækkert til en amerikansk pandekage.

Mange steder serveres amerikanske pandekager også med frugt (typisk blåbær) eller stykker af chokolade i dejen.

Hvorfor hedder det Amerikanske pandekager?

Nogle mener, at tykke pandekager, der ligner amerikanske pandekager, var almindelige i Europa i middelalderen. De blev bragt til Amerika af tidlige bosættere, der tilpassede opskriften med lokale ingredienser som majsmel og ahornsirup.

Andre hævder, at amerikanske pandekager stammer fra en tyndere type pandekage kaldet “johnnycakes”, som var populær i det sydlige USA i 1700-tallet. Johnnycakes blev lavet af majsmel eller hvedemel og blev ofte serveret med smør og sirup. Gennem årene blev johnnycakes tykkere og mere ligner de amerikanske pandekager, vi kender i dag.

I USA er pandekager en populær morgenmadsret, der ofte serveres med ahornsirup, smør, frugt eller andre toppings. De spises også til andre måltider, f.eks. brunch eller middag.

Amerikanske pandekager er blevet et ikonisk symbol på amerikansk kultur og køkken. De er kendt og elsket over hele verden og serveres i mange restauranter og caféer.

Lars Bachmann Avatar

Score: 4.8 / 5. Antal stemmer: 9

Vær den første til at give en vurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *