Gateau Marcel – Den berømte chokoladekage

Verdens bedste chokoladekage hedder Gateau Marcel og er en ægte chokoladekage der kun består af 4 ingredienser. Den er opfundet af den kendte kok Michel Michaud, som har arbejdet mange år i Danmark.

Gateau Marcel chokoladekage

En ægte chokoladekage som får tænderne til at løbe i vand. Gateau Marcel er en ægte klassiker og en sikker vinder på desserttallerkenen.

Da jeg som ung kok skulle stå for desserten, og ikke lige kunne finde på noget, så kunne man altid lave en Gateau Marcel.

Det specielle ved denne kage, udover at den kun indeholder 4 ting, er at det er en kombination af 1 del bagt kage, og 1 del rå kage.

Gateau Marcel chokoladekage

Gateau Marcel chokoladekage

Vi starter lige med opskriften, og hvis du er interesseret, så tager vi lige historien om denne berømte chokoladekage til sidst.
Ret Dessert, Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 200 gram chokolade (Guanaja 70% fra Valrhona)
  • 200 gram sukker
  • 200 gram usaltet smør
  • 3 store æg (4 små æg)

Sådan gør du
 

  • Smelt smør, sukker og chokolade langsomt over et vandbad, eller på meget svag varme i en gryde.
  • Skil æg i blommer og hvide, og pisk æggehviderne stive med en lille smule sukker.
  • Når chokolademassen er smeltet tages den af varmen og røres godt sammen. Når massen er kølet lidt ned, røres æggeblommerne i, og til sidst vendes de piskede hvider i chokolademassen.
  • Vend det forsigtig sammen med en dejskraber, uden at piske luften ud af hviderne.
  • Hæld 1/2 del af chokolademassen i en springform smurt med smør.
  • Stil resten af chokolademassen på køl
  • Bag kagen 30 minutter ved 180 grader
  • Når den er kølet helt af hældes resten af den kolde chokolademasse på og kagen stilles på køl i minimum 3 timer og gerne længere.

Historien om Gateau Marcel

Denne simple og dog fantastiske chokoladekage er opfundet af den berømte dansk/franske kok, Michel Michaud.

Han opfandt kagen tilbage i 1985, da han arbejdede i Saint Tropez, sammen med sin gode ven Marcel. Oprindelig var kagen rugbrødsformet og hed kagen gateau chocolat, som betyder chokoladekage.

Da Michel kom til Danmark, opkaldte han den efter sin far og ven, og ændrede formen på kagen, så den blev rund, og nu hedder Gateau Marcel.

Kagen blev faktisk opfundet da de skulle bruge en kage til folk der havde glutenallergi. Derfor er kagen uden mel.

Om Michel Michaud

Michel Michaud er franskmand, men kom til Danmark i 1971, hvor han startede som køkkenchef på Falsled kro. Senere kom han til Kong Hans Kælder, der som de første i Danmark fik en Michelinstjerne i 1983.

Efter Falsled kro rejste Michel tilbage til Frankrig og åbnede sin egen restaurant i 1981. Her modtog han en Michelinstjerne i 1986, inden han rejste tilbage til Danmark.

Tilbage i Danmark startede han på Søllerød kro, hvor han på kun et år fik endnu en Michelinstjerne Senere tog han nord på til Ruths hotel i Skagen. Senere kom han til Molskroen, Den Røde Cottage, for så at vende tilbage til Skagen på Brøndums Hotel.

https://www.michelmichaudfood.com/

Lars Bachmann Avatar

Score: 5 / 5. Antal stemmer: 3

Vær den første til at give en vurdering

Ét svar til “Gateau Marcel – Den berømte chokoladekage”

  1. Louise Adelholm Avatar
    Louise Adelholm

    Oprindeligt er den med appelsin på top/pynt. Kandiseret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *