Verdens nemmeste æblekage

Opskrift på verdens nemmeste æblekage

Er du heldig at have et æbletræ, så har du sikkert en masse æbler lige nu? Så det er bare med at finde på gode ideer til at få dem brugt.

Her kommer en opskrift på verdens nemmeste æblekage, som ikke indeholder hverken mel eller æg.

Ud over at den kun indeholder ganske få ingredienser som de fleste har på lager, så er den meget nem at lave og kan gøres klar i god tid, hvis man skal have gæster. Den er ikke sart i forhold til mængder i opskriften, så du kan sagtens freestyle lidt, hvis du ønsker mere af noget.

Opskrift på verdens nemmeste æblekage

Verdens nemmeste æblekage

Lækker og nem æblekage med ganske få ingredienser
Ret Dessert
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 8-10 stk. æbler
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl brun farin
  • 1 tsk. vanilje
  • 100 gram smør

Sådan gør du
 

  • Skyld og skræl æblerne og skær dem i tynde både eller tern
  • Smør en tærteform med lidt smør og tilføj æblestykkerne
  • Bland havregryn, vanilje, brun farin og smøret i en skål
  • Fordel det oven på æblestykkerne, så de er helt dækket til.
  • Bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter
  • Lad den køle af, men server den lun med creme fraiche eller flødeskum

TIP: Hvis æblerne ikke er for søde, så kan du tilføje lidt sukker efter smag.

Jeg servere ofte denne nemme æblekage, da den er utrolig hurtig at lave. Specielt her om efteråret hvor vi har masser af æbler fra træet.

Skal det se lidt pænt ud, så kan du drysse den med lidt formelis.

Har ud lyst til at friske den lidt op, så kan du tilføje lidt hakkede nødder (evt. mandler). Kanel passer også godt sammen med æbler. Bare husk at servere den lun med cremefraiche eller flødeskum.

5 hurtige fakta om æbler

Hvornår er det bedst at plukke æbler?

Det bedste tidspunkt at plukke æbler afhænger af sorten, men generelt er æbler modne, når de let slipper træet, hvis du drejer dem forsigtigt. Kig også efter en jævn farve og smag på et æble – det skal være sødt og saftigt. De fleste æblesorter er klar fra sensommeren til efteråret, typisk fra august til oktober.

Hvordan opbevarer man æbler bedst?

Æbler holder sig bedst køligt, mørkt og fugtigt, fx i en kælder eller et køleskab. Læg dem gerne i en kasse med lidt afstand mellem hvert æble for at undgå, at rådne æbler smitter de andre. Husk, at æbler afgiver ethylen, som kan få andre frugter og grøntsager til at modne hurtigere, så opbevar dem separat.

Kan man fryse æbler?

Ja, æbler kan fryses, men de skal forberedes først. Skræl, udkern og skær æblerne i både eller tern, og læg dem i fryseposer. For at undgå, at de bliver brune, kan du dryppe dem med citronsaft. Frosne æbler er perfekte til æblekager, grød eller smoothies og kan også sagtens bruges til en nem æblekage.

Hvordan undgår man, at æbler bliver brune efter skæring?

Når æbler skæres, oxiderer de og bliver brune, hvis de udsættes for luft. For at undgå dette kan du lægge skiverne i vand med lidt citronsaft. Dette bevarer deres farve og smag.

Hvad kan man bruge nedfaldsæbler til?

Nedfaldsæbler kan stadig bruges, hvis de ikke er for beskadigede. De er ideelle til æblekager, mos, saft eller cider. Skær eventuelle dårlige dele væk, og brug resten i dine opskrifter.

Lars Bachmann Avatar

Score: 4.8 / 5. Antal stemmer: 5

Vær den første til at give en vurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *