Cacio e Pepe – Cremet pastaret med peber

Spaghetti Cacio E Pepe

Jeg elsker det Italienske køkken og i sær har jeg en forkærlighed for simple pastaretter.

Cacio e Pepe er en af dem, og den er både hurtig, nem og billig at lave. Den består udelukkende af 3 ingredienser: Pecorino Romana, Spaghetti og sort peber.

Spaghetti Cacio E Pepe

Cacio e Pepe

En lækker cremet pastaret med masser af sort peber.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk sort peber
  • 200 gram spaghetti
  • 100 gram Pecorino Romano (Parmigiano Reggiano)

Sådan gør du
 

  • Sæt en stor gryde over med vand og rigelig salt
  • Når vandet koger tilsættes spaghettien og koges 8-9 minutter
  • På en tør pande ristes knust sort peber (Må gerne være grofthakket)
  • Peccorinoen hældes op i en skål.
  • Når pastaen er klar kommes den over på panden. Der må gerne komme lidt pastavand med. og der røres godt rund så peberet fordeles godt.
  • Lidt pastavand tilsættes osten, så det danner en cremet masse
  • Panden tages af varmen og osten røres ud i pastaen (Tilsæt evt. lidt pastavand, hvis den retten bliver for tør.
  • Server straks

Tit og ofte kan man godt gå lidt på kompromis med kvaliteten, alt efter muligheder og budget. Men når du laver Cacio e Pepe, så er det vigtigt at du bruger den rigtige ost.

Jeg har prøvet med den “billige” revet grana padano, og det fungere slet ikke. Du skal købe en hel ost og allerhelst en pecorino romana eller alternativt en parmigiano reggiano. Kan du kun skaffe en grana padano, så køb den hel (Aldrig den revet).

Den primære forskel på pecorino romana og parnigiano reggiano er at pecorino er lavet på fåremælk og parmigiano er lavet på komælk.

Den ægte Cacio e Pepe

Cacio e pepe er en klassisk pastaret fra Lazio-regionen i Italien. Navnet betyder “ost og peber” på italiensk, og retten består som sagt af pecorino romano ost, sort peber og pasta.

Skal det være den helt ægte Italienske udgave, så skal der ikke hverken smør eller fløde i, som vi ofte har en tendens til at gøre her i Danmark. Du bestemmer selvfølgelig selv, men du skal være opmærksom på at så er det ikke længere en ægte Cacio e Pepe.

Spaghetti koges i rigeligt vand
Spaghetti sættes over i rigelig saltet vand.

Når du koger pasta, så brug en stor gryde og masser af vand. Pastaen skal være helt tildækket og der skal være omkring 1 cm. vand over pastaen. Og husk at vandet skal smage af havvand, så rigelig salt i. Og kog pastaen uden låg.

Sort peber ristes på en pande
Sort peber ristes let på en tør pande.
Pecorino romana hældes i en skål
Revet picorinoost hældes i en skål
Pastavand tilsættes osten
Pastaen koges al-dente i 8-9 minutter og kommer over på panden og røres sammen med peberet.
Pecorinoen smeltes med varm pastavand
Lidt pastavand tilsættes osten
Cacio E Pepe serveres straks
Panden tages af varmen og ostecremen røres rundt og der serveres straks.
Lars Bachmann Avatar

Score: 5 / 5. Antal stemmer: 4

Vær den første til at give en vurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *