Nem æblekage i fad

Nem æblekage i fad

Her får du opskriften på en nem og lækker æblekage, som serveres lun med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.

Den tager ca. 20 min. at lave og kræver kun ingredienser som de fleste har der hjemme. Den er utrolig nem at lave (Kun overgået af verdens nemmeste æblekage) og er oplagt at lave sammen med børnene.

Lun æblekage i fad

Nem æblekage i fad

Lækker og nem æblekage som serveres lun eller spises kold dagen efter.
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 5 stk æbler
  • 3 spsk kanelsukker
  • 175 gram sukker
  • 175 gram smør
  • 3 stk æg
  • 225 gram mel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 3 spsk mælk

Sådan gør du
 

  • Æblerne skrælles og skæres i tern
  • Smør et fad med lidt smør
  • Bland lidt kanel og sukker og drys fadet med havdelen
  • Smør og sukker røres sammen
  • Æg tilsættes og røres sammen
  • Mel og bagepulver røres i dejen
  • Mælken tilsættes og røres godt sammen
  • Til sidst vender du æblestykkerne i dejen
  • Kom det hele i det smurte fad og drys på toppen med det sidste kanel og sukker
  • Bages ved 175 grader i 45 min
  • Server med flødeskum, creme fraiche eller vanilieis.

Serveringstip: Drys med flormelis inden servering.

Denne æblekage kan serveres hele året rundt, men passer perfekt til denne årstid, da der er masser af æbler, og duften af kanelen passer bare god til årstiden.

Æblekagen bliver dejlig luftig med en god blanding af den søde dej, sammen med stykker af saftige æbler.

Server den til kaffen eller skåret ud i portioner til desserten.

Betragt denne opskrift som en grundopskrift. Er du til kardemomme, så kan du tilføje lidt af det. Du kan også sagtens tilsætte ekstra kanel til dejen, eller drysse hakkede nødder på toppen.

Lars Bachmann Avatar

Score: 5 / 5. Antal stemmer: 3

Vær den første til at give en vurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *