-
Stuvet spidskål – Opskrift på en klassiker
Det er som om at “stuvet” er gået lidt af mode? Det hører ligesom til den gamle generation. Jeg er selvfølgelig stor fan af, at måden vi laver mad på udvikler sig, og nogle råvarer og tilberedningsmetoder bliver gammeldags. Men derfor er det ikke desto mindre sjovt sommetider, at hive en klassiker frem. Stuvet spidskål…
-
Kartoffelsalat – Min opskrift
Kartoffelsalat kan spises året rundt, men er især velegnet om sommeren når der er nye danske kartofler. Kartoffelsalat stammer oprindelig fra tyskland, og findes i mange variationer Servering og tips Friske krydderurter som purløg, dild, persille eller karse passer godt til kartoffelsalat, og kan med fordel vendes i salaten og/eller bruges som pynt på toppen.…
-
Pandekager – Klassisk franske pandekager
Tænk at noget så simpelt kan smage så godt? Pandekager er en af mine favoritter, og så er det nemt at lave. Vi starter lige med opskriften, da der er stor sandsynlighed for det er den du er kommet efter. Men har du tid, så læs videre, og lær meget mere om pandekager. Opskrift på…
-
Kartoffelmos – Den bedste opskrift
Kartofler er en fantastisk råvare, som der næsten er uanede muligheder med. En af mine favoritter er kartoffelmos, som er en simpel og billig måde at servere kartofler på. Kartoffelmos kan krydres og varieres på mange måder, men lad os lige starte med grundopskriften. Bonustip: Du kan med fordel som det sidste røre lidt friske…
-
De perfekte røræg
Kunsten af lave røræg er ligesom at spille skak. Det er let at lære, men svært at mestre. Vil du have en ekstra silkeblød og flot røræg, så si æggemassen først. Server evt. med hakket purløg og lidt friskkværnet peber på toppen. Æg er en af de mere fascinerende råvarer at arbejde med. Æg har…
-
Martabak – Indonesisk pandekage
Denne indonesisk pandekage kaldet Martabak Manis var indtil for nylig en ukendt spise for mig. Det er en tyk sød pandekage, som er en populær streetfood ret i Indonesien, hvor den serveres med for eksempel nødder, chokolade og kondenseret mælk. Den kan ikke sammenlignes med en klassisk fransk pandekage. Om Martabak Martabak er en populær…
-
Baconmarmelade
Baconmarmelade er en kombination af alle de rigtige smage. Her får du sødt, surt, salt og fedt i en stor smagsbombe. Netop denne kombination gør at du rammer de 4 grundsmage, som jeg beskriver i min artikel om: Gastrik – Kokkens hemmelighed jeg smagte selv baconmarmelade første gang for nylig hos nogle venner, og var…
-
Opskrift på Mette Blomsterbergs vaniljekranse
Billede: Madagaskar.dk Vaniljekranse er en juleklassiker, som smager himmelsk, og er forholdsvis nem at lave. En af de mest populære opskrifter på vaniljekranse, er Mette Blomsterbergs udgave, som er lavet med en lille smule mandelmel. Mandelmel går rigtig godt sammen med vaniljen og giver dejen lige det ekstra pift. Din familie og venner vil elske…
-
Gastrik – Opskrift på kokkens hemmelige ingrediens
Har du ikke hørt om gastrik før, så er du helt sikkert ikke den eneste. Gastrik er et “tryllemiddel”, som på trods af dens store effekt, kun består af 2 ingredienser. Gastrik stammer oprindeligt fra det franske køkken, hvor det har været brugt helt tilbage til 1800 tallet. Det bruges til at smage saucer og…
-
Tyske pandekager (Dutch babies)
En tysk pandekage (også kaldet Dutch babies) er en nem og lækker måde at lave pandekage(r) på. Opskriften minder meget om en klassisk pandekage, men forskellen er, at i stedet for en masse tynde pandekager, så bages en tysk pandekage i ovnen, som en stor pandekage. Servering Du kan servere din tyske pandekage direkte i…