Baconmarmelade

Jeps, du læste rigtigt – Baconmarmelade. En anderledes marmelade, som du kan bruge i det salte køkken. Perfekt på leverpostej, oven på en hakkebøf, til en omelet eller en lækker hotdog.

Brun farin og sirup tilsættes

Baconmarmelade er en kombination af alle de rigtige smage. Her får du sødt, surt, salt og fedt i en stor smagsbombe. Netop denne kombination gør at du rammer de 4 grundsmage, som vi også beskriver i vores artikel om: Gastrik – Kokkens hemmelighed

jeg smagte selv baconmarmelade første gang for nylig hos nogle venner, og var simpelthen nød til selv at prøve at lave en portion.

Hjemmelavet bacon marmelade

Opskrift på baconmarmelade

Jeg har prøvet med forskellige opskrifter, og denne opskrift er den jeg selv er mest tilfreds med. Prøv den som her, eller nogle af de andre utallige opskrifter der findes på marmelade med bacon.

Ingredienser
  

  • 200 gram bacon
  • 1 stk. løg
  • 1-2 fed hvidløg (Kan undlades)
  • Chilli (Evt. chilliflager)
  • 100 gram brun farin
  • 1 dl. æbleeddike
  • 1 dl. mørk sirup
  • 1 dl øl (Brugte en Ale)
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Sæt en gryde over på medium varme og tilsæt bacon skåret i små tern med det samme. Lad dem stege ved medium varme i 10-15 minutter.
  • Fjern det meste af fedtstoffet. Du kan enten si baconstykkerne, eller bruge noget køkkenrulle, til at suge det værste fedt fra bunden af gryden.
  • Tilsæt løg – Jeg skar mine løg i tynde skiver, men du kan også vælge at hakke dem fint. Lad dem stege med ved svag varme til de er dejlig møre og karamelliseret.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt og lad det simre ved svag varme i 45-60 minutter til det er kogt godt ind.
  • Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle lidt af.
  • Jeg har valgt at blende min, men det behøver du ikke. Ønsker du en mere rustik marmelade med lidt mere struktur, så spis dem som den er. Jeg har forsøgt med begge dele, og kan bedst lide den blendede version, da det bliver mere marmelade-agtig.

Noter

Jeg havde et gammelt marmeladeglas, som jeg skoldede med kogende vand og hældte min hjemmelavede baconmarmelade over på. Stil den i køleskabet, hvor den kan holde sig i 1 månedstid

Servering

Marmeladen kan serveres lun på for eksempel en hakkebøf eller som topping på en omelet. Eller kold på en hotdog, som tilbehør til ost på en brunch eller på en leverpostejmad.

Variationer af baconmarmelade

Hjemmelavet bacon marmelade

Ovenstående opskrift er den jeg har ramt bedst. Men der findes som tidligere skrevet mange variationer af baconmarmelade. Der er f.eks. den fra Gastromand, hvor de bruger whisky/bourbon i stedet for øl, eller Mandekogebogen som også bruger kaffe i sin opskrift.

Så hvis du har mod på det, så prøv dig frem, så du rammer den opskrift du allerbedst kan lide. Du kan eventuelt lave mindre portioner og prøve forskellige opskrifter.

Løgmarmelade

Er du vegetar, eller har du bare ikke lyst til bacon? Så kan du undlade den del, og tilsætte et ekstra løg, og ellers følge samme opskrift og fremgangsmåde. Så har du en lækker løgmarmelade.

Har du et tip eller god ide til opskriften, så skriv en kommentar

Lars Bachmann Avatar

Score: 4.8 / 5. Antal stemmer: 6

Vær den første til at give en vurdering

Ét svar til “Baconmarmelade”

  1. Mikael Larsen Avatar
    Mikael Larsen

    Hvorfor har jeg aldrig prøvet det før? 🙂 Det smager jo helt fantastisk.
    Tak for opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *